This is
how we roll


Dat onze cultuur onze superpower is, is hopelijk duidelijk geworden. Volwassenen behandelen als volwassenen en werken vanuit vertrouwen. Maar hoe zorgen we dan voor structuur binnen onze organisatie? Dat leggen we je hieronder uit!

Werken in cirkels

We kennen geen hiërarchie of afdelingen. We zijn een platte, zelfsturende organisatie met open cirkels. Het doel van deze cirkels kan verschillen. Denk aan een projectteam voor de klant, een groep geïnteresseerde recruiters op een expertisegebied of een cirkel gericht op een onderdeel van onze bedrijfsvoering (zoals marketing of people & culture). 

Iedereen kan actief deelnemen aan elke cirkel en een bijdrage leveren. Het is maar net waar jouw interesse en/of expertise ligt. Zo ben je altijd bezig met je eigen ontwikkeling en draag je op jouw manier bij aan het succes van Timetohire. 

Horen van een hero? Chek de video van Paco over zijn ervaring met het werken in cirkels.

Werken vanuit vertrouwen

Want dat is waarmee we in zo'n zelfsturende organisatie succesvol zijn. Wij vinden dat de manier waarop de meeste bedrijven werken achterhaald is. Bedrijfje spelen en medewerkers als cashmachines behandelen kan gewoon niet meer. Daarom hebben wij onze cultuur en structuur gebaseerd op het gedachtegoed van Ricardo Semler: Semco-Style.

Semco-Style betekent organiseren vanuit vertrouwen en betrokkenheid. We stellen de kracht van kleine multidisciplinaire teams centraal en leggen minder nadruk op hiërarchie en procedures. 

De 5 principes van Semco: 

  1.  Vertrouwen; een cultuur van vertrouwen gebaseerd op gezond verstand, en het behandelen van volwassenen als volwassenen.
  2. Alternatieve controle; door het stimuleren van eigenaarschap en verantwoordelijkheid verdwijnt de noodzaak van externe controle.
  3. Zelfmanagement; zowel teams, als individuen zijn verantwoordelijk voor hun resultaten en bijdrage.
  4. Extreem stakeholdermanagement; actief betrekken van interne en externe stakeholders bij het bepalen van doelstellingen en evaluaties.
  5. Creatieve innovatie; stimuleer de gewoonte continu te willen verbeteren van de individu, operatie en prestaties.

Onze aanpak

Hoe vertalen we dit door naar het werken voor onze klanten? Te beginnen met dat wij geloven dat recruitment een belangrijke strategische succesfactor is. Daarom kiezen de meeste klanten ook voor ons. Wij vertalen de bedrijfsstrategie naar een recruitmentstrategie. En richten het recruitmentproces zo in dat je zowel op korte termijn als op lange termijn grip hebt op de instroom van het juiste talent.

Daar is wel wat recruitmentkennis, passie voor het vak en overtuigingskracht voor nodig. 
We hebben onze kijk op recruitment gebundeld in ons Recruitment Success Framework. Hierin werken we stapsgewijs van strategische bedrijfsdoelstellingen naar een effectieve recruitmentstrategie. Zo kunnen onze klanten hun groeiambities waarmaken omdat ze beschikken over de juiste A-players. 

Weten hoe dit er voor jou uit kan zien op verschillende projecten? Check hieronder wat voorbeelden!

Ontdek het framework

Expertise, kennis en ervaringen van onze recruitment specialisten hebben wij gebundeld en hieruit is het Recruitment Success Framework ontstaan. Het Recruitment Success Framework bestaat uit 9 stappen, volg deze 9 stappen en stap 10 is gegarandeerd recruitment succes.


Hoe jouw rol eruit kan zien

We hebben een selectie van projecten voor jou op een rij gezet. Ontdek hoe jouw toekomst eruit komt te zien bij RPO en Interim opdrachten.  

Wat zeggen
jouw collega's

Waar kunnen we je mee helpen?

Neem contact op